Proteiny-stavební kameny našeho těla.

Přírodní nápoj a polévka Natural Balance od Oriflame obsahují vysoce kvalitní proteiny ze tří přírodních zdrojů. Díky složení těchto bílkovin obsahují tyto produkty kompletní profil aminokyselin. Zní to složitě? Žádný strach – přečtěte si o proteinovém prášku v našich fantastických produktech více!

Úplné a neúplné proteiny
Úplné proteiny obsahují všechny základní aminokyseliny. Tyto proteiny se nacházejí zejména v živočišných produktech, jako je maso, vejce a mléko. Zatímco zdroj bílkovin z jedné rostliny může obsahovat méně jednoho nebo
více typů základních aminokyselin, strava složená ze zeleniny, obilovin, fazolí, luštěnin a ořechů je obsahuje všechny. Kromě nich v ní najdete vlákninu, nenasycené tuky a základní vitaminy a minerály, které prospívají vašemu zdraví. Vegetariánské proteiny a proteiny z mléka a vajec jsou zároveň vhodnější z hlediska udržitelnosti; jejich výroba totiž vyžaduje méně energie, půdy a vodních zdrojů než výroba masa. Stále vyšší počet vědeckých a výzkumných institucí, jako je Harvardova škola veřejného zdraví, naznačuje, že proteiny ze stravy na rostlinném základě jsou dlouhodobě zdravější.

________________________

Níže uvádíme pět vysoce kvalitních zdrojů proteinů, které jsou v různých kombinacích použity v produktech Wellness by Oriflame. Byly pečlivě vybrány tak, aby poskytly tělu kompletní profil aminokyselin a vysokou hladinu nasycení, stejně jako vlákninu a mikroživiny.

Proteiny z brambor
Proteiny z brambor mají vysoký obsah a vyváženou kompozici základních aminokyselin. Mají nejvyšší hodnotu stravitelnosti (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score  – PDCAAS; více najdete níže) a poměr efektivnosti proteinů mezi vegetariánskými proteiny. 

Proteiny z hrášku 
Proteiny z hrášku prokázaly lepší efekt nasycení než několik dalších zdrojů bílkovin. Po jejich konzumaci jedí lidé méně, než po konzumaci některých jiných bílkovin. Proteiny z hrášku mají rovněž nízkou alergenicitu. 

Proteiny ze sóji
Sójové proteiny obsahují všechny základní aminokyseliny a jsou srovnatelné s proteiny z živočišných zdrojů, jako je mléko a hovězí. Sójové potraviny prospívají srdci a žilám, protože obvykle nahrazují méně zdravé varianty, jako je červené maso. Navíc obsahují polynasycené tuky, vlákninu a mikroživiny, a mají nízký obsah nasyceného tuku. Sója obsahuje fytoestrogeny, rostlinné sloučeniny, kterým odborníci přikládají některé ze zdravotních benefitů sóji.

Proteiny z vajec
Vejce obsahují úplné proteiny a několik vitaminů a minerálů. Většina proteinů pochází z vaječných bílků, zatímco žloutek navíc obsahuje vitaminy rozpustné v tucích, cholin a tuky. Vejce patří k vzácným potravinám s přirozeným obsahem vitaminu D. Nápoj Natural Balance obsahuje vejce od slepic krmených lněnými semínky, které mají optimální rovnováhu Omega 3 a 6. 

Proteiny ze syrovátky (mléčné)  
Proteiny ze syrovátky (mléčné) jsou biologicky nejsilnější ze všech bílkovin; to znamená, že se rychle vstřebávají do těla, slouží jako palivo pro práci svalů a stimulují syntézu proteinů. Bílkoviny ze syrovátky jsou rovněž známy svou nízkou alergenicitou.

zdroj: www.oriflame.cz